Cum diavolul reușește să determine oamenii să nu gândească pe cont propriu?

Rezumat din ‘Secretul libertatii. Diavolul pacalit” – Napoleon Hill

  • Sărăcia
    Sursa foto: supravietuitor.wordpress.com

    Sursa foto: supravietuitor.wordpress.com

    este una dintre modalități. Mintea oamenilor este ocupată de teama de sărăcie și în acest fel ei nu se mai pot gândi la altceva. Se pare că teroarea (teama de sărăcie) este instalată la nivel individual dar și la nivel de mase. Mintea umană este astfel ușor de controlat și manipulat în direcția dorită de către diavol. Cea mai periculoasă pentru succesul oamenilor este teama. Teama ajunge să populeze o mare parte din creier care putea fi folosită în scopul de a crea și de a produce idei noi de dezvoltare și succes personal sau profesional.

  • Obișnuința rătăcirii.
    Sursa foto: ramonabluee.blogspot.com

    Sursa foto: ramonabluee.blogspot.com

    Fiecare om conține o parte unică în care se află potențialul lui. Acest potențial, lucrat cu grijă ajunge să se fructifice și să îl conducă pe dumul sau. Dar ce se întâmplă când omul se abate de la drumul său? Rătăcește în derivă. Acest lucru este determinat mai întâi de ereditate prin transmiterea genelor de la părinți spre copii, puterea exemplului părinților (dacă au rătăcit toată viața lor fără un scop precis, același lucru va fi tentat să îl facă și copilul lor) și apoi de acțiunea mediului înconjurător. Acest mediu poate fi format din școală, cunoștințe, prieteni, partener de viață. Se pare că oamenii rătăcesc încă din școală pentru că nu știu spre ce profesie să se îndrepte. Școala îi învață orice, mai puțin să afle ceea ce își doresc și vor de la viață. Voi reveni la acest subiect și îl voi dezvoltă mai pe larg, un pic mai târziu. Cele mai întâlnite obiceiuri care îl fac pe om să rătăcească sunt:

–              Frica

 –              Superstiția
 –              Zgârcenia
 –              Dorința
 –              Răzbunarea
 –              Furia
 –              Vanitatea
–               Lenea
 Aș vrea să comentez aici puțin. Cred că mai degrabă neștiința sau refuzul faptului că deținem aceste lucruri de mai sus ne angrenează în obiceiul rătăcirii. Dacă le-am cunoaște existența și la noi, ne-ar fi mai ușor să le integrăm în personalitatea noastră și să le diminuăm efectele și acțiunea.

  • Alimentația proastă.
    Sursa foto: www.ziare.com

    Sursa foto: www.ziare.com

    Mulți oameni nu acordă atenție stilului alimentar, însă acesta influențează starea psihică. Alimentația nepotrivită provoacă indigestie și implicit distrage atenția de la a gândi pe cont propriu. Când te simți rău nu te poți gândi la altceva.

  • Căsătoria. Oamenii care se căsătoresc fără vreun plan sau scop menit să le transforme relația în armonie, ajung să se certe, să se angreneze în conflicte interminabile și care îi deturnează de la drumul său. Fiind ocupați cu problemele din cuplu, nu reușesc să întrerupă obișnuința rătăcirii. Căsătoriile eșuate au la bază obișnuința rătăcirii și ritmul hipnotic. Cei doi ajung să se certe din ce în ce mai mult, fiecare discuție în contradictoriu angrenând o altă discuție în contradictoriu.
  • Profesia.profesia Oamenii care nu își stabilesc clar ce profesie își doresc ajung să accepte primul loc de muncă ce îi aduce un venit pentru a-și duce traiul zilnic. Acest lucru îi face să rătăcească și să nu știe niciodată cu certitudine ce anume le-ar plăcea cu adevărat să facă.
  • Economiile.
    Sursa foto: www.businessandmoney.ro

    Sursa foto: www.businessandmoney.ro

    Cei mai mulți oameni cheltuiesc tot ce câștigă iar uneori mai mult decât câștigă. Ajung să trăiască subjugați de frica de sărăcie.

  • Mediul. Foarte mulți dintre noi creăm medii nearmonioase acasă și la locul de muncă. Acest lucru are un efect negativ asupra stării mentale.
  • Gânduri dominatoare. Poate că tuturor ni s-a întâmplat să fim dominați de gânduri negative. Acestea au menirea de a ne angrena într-un amalgam de gânduri negative care ne influențează traiectoria vieții prin deciziile pe care le luăm. De aceea este bine să fim atenți la natura gândurilor noastre și să decidem responsabil dacă să le propagăm sau să le estompam. Sursele acestor gânduri pot fi ziarele, radio, televizorul, filmele. Și acum spune-mi: ești un iubitor al stirelor de la oră 5?
  • Lenea. Lenea influențează puterea noastră de decizie, în sensul negativ. Oamenii dominați de lene rătăcesc cu ușurință în derivă.
     Deriva distruge puterea inițiativei individuale!
    Sărăcia se întâlnește la cei căzuți prin derivă dar niciodată printre oamenii care știu să obțină ceea ce vor.
    Cei care valorifică industria, construiesc biblioteci și surse de informare sunt oponenți ai diavolului.
    Dictatorii care conduc sau au condus oamenii de-a lungul istoriei sunt cei care lucrează în slujbă diavolului.
  • Lingușirea
    Sursa foto: www.beamanager.biz

    Sursa foto: www.beamanager.biz

    hrănește egocentrismul și vanitatea, întreținând obiceiul rătăcirii. Diavolul dezvăluie cum bărbații reușesc să seducă femeile, lingușindu-le și știind să între sub pielea lor și alimentându-le vanitatea. Femeile, la rândul lor îi cuceresc pe bărbați hrănindu-le egocentrismul și confirmandu-le bărbăția.

  • Eșecul repetat. Există oameni destul de mulți care în urma eșecului repetat renunță la a mai încerca pentru că își pierd încrederea în sine. Acești oameni nu sunt conștienți că marile descoperiri ale lumii au fost posibile prin nenumărate încercări eșuate. De exemplu, în cazul lui Edison, au fost nevoie de 1000 de încercări până a reușit să inventeze becul. Dacă el s-ar fi lăsat pradă eșecurilor care nu au fost deloc puține, astăzi poate încă am fi rătăcit în beznă chiar și la propriu.
    Eșecul poate fi o calitate atunci când persoana în cauză nu se descurajează. Multe dintre eșecuri sunt înfrângeri temporare. Dacă știm să trecem peste aceste înfrângeri repetate, perseverența noastră va fi încununată cu succes într-o zi.
  • Propaganda, revolta, războiul. Ajungem să ne ucidem unii pe alții sub paravanul războiului. În acest fel trăim frica și panica ce o crează astfel de acțiuni distructive

Revino la rezumatul cărții Secretul Libertății. Diavolul păcălit de Napoleon Hill

SERVICII

DATE DE CONTACT

  • 0742298577

  • cronicileunuipsihoterapeut@gmail.com

  • Bucuresti,  Romania

PROGRAM CABINET

Luni – Vineri 12:00 – 20:00
Sambata 10:00 – 15:00
Duminica Inchis