Project Description

Ce este programul “Pregatit pentru viata”?

Programul Pregatit pentru viata este un program de dezvoltare personala conceput pentru copii cu varste intre 7-10 ani si parintii acestora.  In cadrul sesiunilor, copiii beneficiaza de activitati menite sa le dezvolte abilitatile de a raspunde cat mai creativ cerintelor vietii si provocarilor cu care se confrunta zi de zi, iar parintii invata cum sa vina in intampinarea nevoilor copiilor lor si cum sa isi transforme relatia cu acestia intr-una de calitate, in care ambele parti sa se dezvolte reciproc.

In cadrul acestui modul folosesc tehnici combinate de psihodrama, art-terapie, tehnici expresiv-creative si de miscare.

De ce acest program vizeaza si parintii si nu doar copiii?

Deoarece dezvoltarea unui copil este strans legata de dezvoltarea si deschiderea parintilor catre acesta. Un copil se dezvolta in stransa legatura cu mediul in care traieste fiind in permanenta influentat de acesta. Initial, parintii reprezinta acest mediu dar apoi acesta se extinde la semenii lui, gradinita, apoi scoala, prietenii. Cu toate acestea, parintii continua sa reprezinte pilonul de baza in dezvoltarea copiilor, ei fiind indrumatorii si autoritatea de baza in viata acestora. De aceea, este important ca acestia sa participe activ in tot ceea ce reprezinta cresterea lor. In cadrul acestui modul de dezvoltare personala, parintii beneficiaza de oportunitatea de a-si intelege mai mult copiii, de consiliere in ceea ce priveste relatia cu copilul si feedback-uri despre evolutia copilului pe parcursul desfasurarii activitatilor.

Cat dureaza?

Structura programului este de 12 sesiuni (3 luni). Acestea sunt : 10 sesiuni adresate copiilor si 2 sesiuni adresate parintilor. O sesiune dureaza o ora.

Unde se desfasoara?

In Bucuresti

Cat costa si cand achit?

200 lei/ 4 sesiuni (1 luna), cu achitare in momentul inscrierii

Obiectivele pe care le am in vedere sunt (dar ele pot varia si in functie de nevoile copiilor si parintilor ce compun grupul):

In cazul copiilor:

 • Dezvoltarea increderii in sine

 • Comunicare deschisa in relatia cu parintii

 • Cresterea inteligentei sociale

 • Dezvoltarea abilitatilor de intelegere, analiza si concentrare a atentiei

 • Dezvoltarea abilitatilor de relationare cu sexul opus

 • Crearea si dezvoltarea sentimentului de fericire

 • Capacitatea de a gestiona situatii de pierdere

 • Dezvoltarea capacitatii de gestionare a furiei

 • Constientizarea si exprimarea asertiva a emotiilor

 • Dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa

In cazul parintilor:

 • Dezvoltarea abilitatii de comunicare asertiva cu copilul

 • Dezvoltarea abilitatilor de relationare sanatoasa

 • Dobandirea unei atitudini relaxate si mai putin anxioase in relatia cu copilul

 • Dezvoltarea unei relatii cu copilul bazate pe incredere reciproca si rabdare

 • Invatarea unui mod sanatos de a pune limite in relatia cu copilul si de a se face ascultati in fata copilului

 • Constientizarea si dezvoltarea resurselor personale din rolul de parinte

INSCRIETI-VA

MODULE DEZVOLTARE PERSONALA COPII

SERVICII

DATE DE CONTACT

 • 0742298577

 • cronicileunuipsihoterapeut@gmail.com

 • Bucuresti,  Romania

PROGRAM CABINET

Luni – Vineri 12:00 – 20:00
Sambata 10:00 – 15:00
Duminica Inchis

Modul sustinut de:

GEANINA PRUTEANU
GEANINA PRUTEANUPsiholog, psihoterapeut

Psiholog specializat si format in psihodrama psihoterapie experientiala si art-terapie, licentiat in consiliere si psihoterapie individuala adulti, copii, cuplu si familie.
Mama a 2 copii.

STUDII SI ATESTATE

PRIVITI CATEVA IMAGINI

Va puteti face o imagine de ansamblu despre grupurile de dezvoltare personala copii si parinti, pe care le pot prezenta aici, avand acordul parintilor. Apasati pe butonul play si vizualizati video-ul.

TESTIMONIALE

Iata ce spun unii parinti dupa ce am colaborat impreuna:

Cu certitudine, Geanina are capacitatea de a coordona programe, astfel incat fiecare participant sa primeasca ajutor indiferent de specificul problemelor cu care se confrunta.

Nora Lixandru

Participarea mea si a fetitei mele la grup a fost benefica. Eu, parintele am inteles pana unde trebuie sa ma implic in viata copilului meu, iar copilul a mers cu bucurie la curs, i-au placut toate activitatile la care a luat parte, fiind activitati potrivite varstei, precum si starii ei emotionale.

Nora Lixandru

Odata cu Programul “Pregatit pentru viata”, atat eu cat si copiii am castigat o atitudine noua, o relaxare in vorbire si incredere in noi insine.

Adina Spasenie

Dupa programul “Pregatit pentru viata” copii mei sunt mult mai deschisi cand vorbesc cu cineva, de asemenea isi spun punctul de vedere cand ei considera ca nu este buna decizia pe care am luat-o.

Adina Spasenie

Experienta de grup m-a ajutat sa ma gandesc si la mine, ca exist si eu si sa-mi fac timp si pentru mine. Pe copilul meu l-a ajutat sa lucreze in echipa si sa fie mai sociabil cu copii.

Daniela Bandoi, Your Content Goes Here

Experienta de l-a ajutat pe baiat sa fie mai deschis, sa-mi comunice fara retineri nevoile sale. Schimbarile au fost treptat, relația noastra s-a imbunatatit datorita cursului “Pregatit pentru viata”.

Ana Maria H.

Acest modul de dezvoltare personala m-a ajutat sa am mai multa incredere in mine ca parinte si pe Alex l-a ajutat sa inteleaga ca inainte de a exprima o parere trebuie mai intai sa experimentezi, trebuie sa interacționezi si sa cunosti o persoana pentru a spune daca iti place de ea sau nu.

Roxana Corneanu

Acest curs m-a ajutat foarte mult, am invatat sa imi ascult copiii cand vorbesc cu mine si sa imi dau seama ca ei chiar au dreptate in unele privinte.

Adina Spasenie

Dupa participarea in Programul “Pregatit pentru viata” in relatia noastra, Alex mi se pare putin mai intelegator si rabdator.

Roxana Corneanu

Programul “Pregatit pentru viata” a produs schimbari majore : copilul meu este mai atent la scoala, are rabdare, nu se mai cearta asa des cu copii, este mai responsabil.

Daniela Bondoi

Matei a cunoscut persoane si a invatat sa socializeze si sa țina cont si de ceilalti, sa lucreze in grup si sa faca parte din grup.

Carmen Pavel

“Pregatit pentru viata”, m-a ajutat sa imi dau seama ca toata lumea are diverse probleme, nu sunt singura si ca in ciuda a ceea ce nu am, am multe lucruri pentru care sa fiu recunoscatoare si fericita.

Carmen Pavel

Cele 12 sedinte ne-au ajutat sa imbunatatim starea emotionala a fetiței, coordonatoarea programului ne-a dat cele mai potrivite si adaptate personalitatii copilului sfaturi la finalul programului.

Nora Lixandru

Dupa programul “Pregatit pentru viata”, pentru mine ca parinte este o mare realizare sa nu mai fiu chemata din doua in doua zile la scoala.

Daniela Bandoi

Relatia mea cu Stelian s-a imbunatatit in sensul ca este mult mai deschis in discutii, am invatat sa am rabdare sa-l ascult desi deviaza mult de la subiect. Am invatat amandoi sa comunicam mai bine unul cu celalalt.

Daniela Bandoi