De ce terapie de grup?

Este foarte posibil ca in momentul in care intrati in grup sa va confruntati cu teama de a fi respinsi dupa ce va vor cunoaste ceilalti. Desi  majoritatea se confrunta cu aceasta temere la inceput, pe masura ce se desfasoara sesiunile, oamenii incep sa se relaxeze si sa vada ca de fapt experienta lor nu este singulara. Mai mult decat atat, creandu-se un cadru adecvat si respectandu-se principii de confidentialitate, circularitate (fiecare are spatiul si timpul sau alocat in grup), respectarea adevarului subiectiv fiecarei persoane se consolideaza increderea intre membrii grupului, acest lucru favorizand o mai buna deschidere si crearea unui mediu adecvat pentru vindecarea ranilor fiecarei persoane.

Astfel, grupul devine o reala resursa de care se poate folosi fiecare membru din grup. Prin faptul ca oamenii isi ofera intelegere, acceptare, interactiuni pozitive, sunt oglinzi unul pentru celalalt, ofera feedback-uri in cadre securizante, ei reusesc sa isi creezi un microunivers in care se simt in siguranta.

Grupul are extraordinara putere de a reproduce familia de origine, de a recrea relatii si dinamici asemanatoare, de a le aduce in prim plan si de a le schimba, fiecare persoana invatand noi moduri sanatoase de a se raporta la sine si la ceilalti. Datorita acestor factori, terapia de grup grabeste procesul terapeutic si ofera fiecarei persoane sansa de a-si integra schimbarile mult mai usor.

Unii oameni au nevoie insa, inainte de a intra in grup sa parcurga un plan terapeutic individual. Dupa cateva sedinte de terapie individuala, el poate sa se simta mult mai pregatit sa intalneasca experienta de terapie de grup.

INSCRIETI-VA LA URMATORUL GRUP DE TERAPIE

SERVICII

DATE DE CONTACT

  • 0742298577

  • cronicileunuipsihoterapeut@gmail.com

  • Bucuresti,  Romania

PROGRAM CABINET

Luni – Vineri 12:00 – 20:00
Sambata 10:00 – 15:00
Duminica Inchis