Vrei sa fii un parinte suficient de bun pentru copilul tau?

Program de educatie parentala – Cercul Sigurantei

parinti suficient de buni

Ce este Cercul Sigurantei?

Cercul Sigurantei este mai mult decat un program de educatie. Este un program de reflectie si dezvoltare personala, avand acces la vizualizarea unor filmulete cu exemple concrete de parenting. Acestea sunt urmate de intrebari menite sa te ajute sa constientizezi propriul mod de interactiune cu copilul si cum se poate acesta imbunatati in raport cu nevoile pe care le are.

Cum invatam sa fim parinti?

In rol de parinti ne activam modelele de parinti cu care am crescut. Poate am avut parinti autoritari care au fost abuzivi nestiind care e granita intre limite sanatoase si ignorarea emotiilor noastre. Sau, dimpotriva, poate ca am avut parinti prea permisivi care nu au putut sa ne conduca asemenea unor adulti echilibrati facandu-ne sa ne simtim abandonati si nesiguri in lume prin aceasta permisivitate. Apoi suntem la randul nostru parinti, simtim ca undeva nu e ok ceea ce am invatat in acest rol dar nu stim ce si cum sa gasim echilibrul. Exista si posibilitatea sa credem ca am avut parintii perfecti si totusi sa nu ne explicam de ce este asa de greu sa ne conectam cu propriul copil.

Daca te regasesti in aceste situatii te invit sa iti oferi sansa sa te simti un parinte suficient de bun pentru copilul tau. In rol de facilitator te voi insoti in acest demers avand o atitudine empatica si continatoare, fara a te simti judecat, oricate greseli ai simti ca ai facut. Noi, oamenii facem ce putem mai bine cu ceea ce avem la indemana in momentul prezent. Viata insa, e o curgere si de aceea pe masura ce avansam ne putem da sansa sa fim din ce in ce mai buni, fara sa ne invinovatim pentru ceea ce am trait, avand o atitudine de respect si compasiune pentru ceea ce suntem in fiecare moment.

Ce ofera Cercul Sigurantei?

  • Atmosfera calda, confidentialitate, continere
  • O harta a nevoilor copilului
  • Explicarea teoriei atasamentului bazate pe studii stiintifice
  • Cum sa te conectezi mai bine cu copilul
  • Spatiu si timp pentru a creste reflectia si cunoasterea de sine
  • Cum sa fii mai MARE, mai INTELEPT, mai PUTERNIC si mai BLAND in relatia cu copilul
  • Fise de lucru pentru a-ti consolida cunostintele

 

Durata : 1 ora/saptamana, 8 sesiuni

Facilitator: Geanina Pruteanu, psiholog clinician, psihoterapeut copii si parinti, facilitator de grupuri de terapie pentru copii si parinti