Rezumat din ‘Secretul libertatii. Diavolul pacalit” – Napoleon Hill
Ți s-a întâmplat vreodată să trăiești senzația că rătăcești prin viață fără niciun scop? Mie mi s-a întâmplat. Și totuși analizând mai bine mi-am dat seama atunci că o multitudine de factori duceau la apariția acestei senzații.
Ești curios să afli caracteristicile unui om ce rătăcește și să vezi dacă uneori și tu însuți o faci?
Iată prin ce se caracterizează un rătăcitor:
- Lipsa unui scop
- Lipsa de încredere în sine
- Nu duce la bun sfârșit ceva ce necesită efort și gândire
- Cheltuiește tot ce câștiga sau mai mult
- Se plânge de afecțiuni reale sau imaginare, dureri fizice
- Are puțină imaginație sau este lipsit de aceasta
- Este lipsit de entuziasm și inițiativă; se află pe linia din urmă a frontului
- Este temperamental și nu își poate controla emoțiile
- Are o personalitate lipsită de șarm, iar restul oamenilor nu se simt atrași în niciun fel de el
- Se implică în toate domeniile dar nu performează în niciunul
- Îi neglijează pe toți din jurul său chiar și pe cei de care depinde
- Face aceeași greșeală la infinit fără să profite în niciun fel de eșec
- Are o minte limitată și este intolerant cu privire la orice subiect, gata să sacrifice pe oricine nu este de acord cu el
- Așteaptă totul de la ceilalți fără să dea nimic în schimb
- Începe o grămadă de proiecte fără să finalizeze niciunul
- Se plânge de greșelile altora fără a spune cum pot fi dovedite acuzele
- Bea dacă altcineva îi plătește băutura
- Va juca jocuri de noroc dacă poate trișa
- Îi critică pe cei ce reușesc în ceea ce fac
- Muncește din greu să nu fie nevoit să gândească mai mult decât muncesc majoritatea oamenilor pentru a-și asigura un trai decent
Revino la rezumatul cărții Secretul Libertății. Diavolul păcălit de Napoleon Hill
SERVICII
DATE DE CONTACT
0742298577
cronicileunuipsihoterapeut@gmail.com
Bucuresti, Romania
PROGRAM CABINET
Luni – Vineri | 12:00 – 20:00 |
Sambata | 10:00 – 15:00 |
Duminica | Inchis |
Nu m-am prea regasit in "rataciri" decat in vreo 2 pozitii, in sensul ca, uneori imi mai pierd rabdarea, iar alteori am fost nevoita sa muncesc din greu pe considerentul ca, altii au cam tras chiulul, aceasta in perioada in care "trudeam" pe campul muncii.
Astazi incerc sa-mi dramui efortul pentru a avea timp sa reflectez la ce doresc sa fac si sa-mi canalizez energia pentru a finaliza lucrurile pe care le incep.
Cred ca precizarile tale vor fi de folos celor care se afla in "ratacire" continua, pentru a putea sa-si continuie viata, pe calea cea buna.
Imi place din ce in ce mai mult noul format al site-ului tau Geanina si promit solemn ca, voi reveni, ori de cate ori timpul, imi va permite acest lucru.
O seara frumoasa si multa sanatate.
Multumesc pentru impartasirea experientei si pentru aprecieri. E important sa primesc si feedback. O seara minunata si sanatate va doresc si eu.
Mă bucur că te-am găsit la casă nouă! Frumos desig, plăcut şi îmbietor. Articolul tău răspunde, ca de obicei, unor probleme pe care, chiar dacă nu le trăieşti în prezent, le-ai fi putut trăi, sau le recunoşti la cei apropiaţi. Am analizat fiecare frază şi am început să mă întreb când am fost sau cum am ieşit din rătăcire. În tinereţe am fost şi eu lipsită de încredere şi am avut mereu impresia că alţii pot mai mult. Mi-am dat seama, cu timpul, când mi-am acceptat defectele şi mi-am dat seama că departe de-a avea numai defecte, mai aveam şi calităţi. A trecut mult timp şi poate dacă, la timpul potrivit aş fi avut o consilieră cum eşti tu, tranziţia de la starea de „cocon” la cea de „fluture” (metaforic vorbind) s-ar fi realizat mai uşor, cu mai puţină suferinţă interioară. Am spus des că azi mă simt mai bine decât la 20 de ani, sunt mai sigură pe mine şi cred în forţele mele. Aş vrea că tinerii să-şi găsească chemarea, să îşi dea seama de posibilităţile lor. Poate găsesc un specialist să întrebe. E nevoie de atâta îndrumare şi uneori puţini sunt dispuşi s-o ofere. Noroc în ceea ce faci şi multă sănătate, spre a putea să ajuţi la rândul tău.
Dragă Roxana, îți mulțumesc pentru comentariul de aici. Mai devreme spuneam cuiva același lucru: cu toții cred că ne aflăm la un moment dat în această barcă, însuși Napoleon Hill care a scris aceste lucruri cred că s-a aflat însă diferența dintre cei care rătăcesc în derivă și cei care ajung oameni de succes o face tocmai voința și efortul susținut pe care îl depun pentru a evolua.
Îți mulțumesc pentru aprecieri și te mai aștept cu drag!
Da, din pacate ma regasesc in 90% din situatiile de mai sus. Si desi am realizat de multe ori ca sunt lipsita de scop, imi este extrem de dificil sa imi conturez unul. Este ca si cum as fi intr-un blocaj, intr-o cusca si astept in fiecare dimineata sa treaca ziua pentru a o lua de la capat a doua zi.
Si cel mai important punct al „ratacitorului” respectiv este ca NEAGA agresiv ca ar face parte din aceasta categorie. Asemeni alcoolicului care se jura ca el nu bea, sau a fumatorului care e in stare sa iti explice cat de benefica e tigara, si ce bine il relaxeaza…
[…] însă și partea bună – caracteristicile unui om de succes. Dând click aici vei afla ce anume te ajută să devii […]