Secretul libertății. Sună bine, dar câți dintre noi îl cunoaștem? Câți dintre noi ne permitem luxul de a avea un spirit liber? Greu de răspuns la această întrebare, mai ales dacă privim în jur și avem capacitatea de a sesiza închisorile invizibile care ne strâng.

Câți dintre noi suntem gata să ne asumăm toate riscurile și să trăim cu adevărat? Eu cred că destul mulți. De când scriu pe acest blog am observat un număr considerabil de oameni inteligenți, cu o minte deschisă. Fără să mă flatez singură, pot să afirm că toți cititorii acestui blog, cu excepția celor care ajung din greșeală și poposesc doar câteva secunde, toți au un IQ peste medie (vezi ce strategii de motivare am? 😀 ). Spun asta deoarece, sunt conștientă că maniera în care scriu nu este chiar accesibilă pentru toate categoriile de oameni. Până acum am observat, din motive încă necunoscute, că mediocritatea mă evită. În facultate aveam un profesor care spunea că limita lui în a consilia sunt oamenii mediocri. Nu poate lucra cu ei deoarece mintea lui lucra în mod intens și a acestora nu. Se producea un decalaj și nu reușeau să fie pe aceeași lungime de undă. Am putut să îmi dau seama că avea dreptate. E ca o muncă de Sisif mai ales că am observat că sunt destui oameni care se mulțumesc cu faptul că au hrană și câțiva bani pentru distracție. Nu vor mai mult sau poate chiar nu pot mai mult, asta nu am de unde să știu cu certitudine, până la urmă suntem cu toții diferiți și Universul ne iubește pe toți exact așa cum suntem.

De ce am început acest articol precizând aceste lucruri? Deoarece tocmai am citit o carte și mă întrebam câți oameni o pot citi fără să emită judecăți și prejudecăți asupra autorului. Câți pot surprinde esența cărții și să nu fie tentați să respingă niște perspective foarte clare asupra personalității umane? Cartea despre care spun, a fost scrisă în anii `30 și publicată abia în 2011 datorită ideilor controversate pe care le prezintă. Nu se adresează decât oamenilor care își doresc să își fructifice potențialul și simt dorința de a se autodepăși.

Este vorba despre „Secretul Libertății. Diavolul pacalit” scrisă de Napoleon Hill, un om care și-a descoperit sinele și a avut puterea de a-și depăși eșecurile pe care le-a avut în viața sa, apoi să se încununeze cu succes. A avut un curaj enorm dar mai ales, a avut curajul să se privească în oglindă și să se ridice deasupra gândirii superficiale și a mediocrității.
Cartea este genul care se înscrie în categoria „Investitii de valoare”. Prețul ei este unul simbolic raportat la ideile de valoare pe care autorul ni le face cunoscute. Merită să o ai în biblioteca personală și să o răsfoiești de câte ori simți nevoia. O poți achiziționa la prețul de doar 25 lei sau să o primești gratuit, cu livrare gratuită înscriindu-te cu un articol la concurs. Detalii aici.
Prin orice mijloace vei intra în posesia ei, cert este că merită să o ai. Cărțile reprezintă salturi uriașe către evoluție. Încă meditez la ideile lui Hill. O zi însorită îți doresc!

SERVICII

DATE DE CONTACT

  • 0742298577

  • cronicileunuipsihoterapeut@gmail.com

  • Bucuresti,  Romania

PROGRAM CABINET

Luni – Vineri 12:00 – 20:00
Sambata 10:00 – 15:00
Duminica Inchis