Imi place sa citesc, sa studiez diferite fenomene, procese sau pur si simplu, lucruri. Printre domeniile preferate se inscrie Chimia, Istoria, Logica, Fizica cuantica, Literatura, Pictura. Dar sa nu uit, si Neurologia. Si or mai fi si altele dar nu imi vin acum in cap. Daca iti imaginezi ca nu imi place Matematica pentru ca am enumerat mai multe stiinte umane, vreau sa iti spun ca nu te inseli. Matematica, desi am inteles-o in proportie de 99,99%, nu imi place. Dar nu este exclus sa o includ si pe ea aici.
Haide sa iti spun despre ce este vorba. Initial ma gandisem sa fac o rubrica speciala cu articole care sa descrie informatii din domeniile de mai sus. De ce? Pentru ca apreciez informatia. Dar apoi tot eu ma intrebam: Asa sec? Asta face si Wikipedia. Deci sa fie ceva nu neaparat mai usor de digerat dar care faciliteze o memorare mai eficienta a informatiilor. Vrei sa ma intrebi cu ce te vor ajuta aceste informatii? Nu stiu sa iti raspund. Stiu doar ca vei fi mai bogat in conexiuni neuronale. Si este posibil (dar nu in mod obligatoriu) sa iti extinzi creativitatea.
Daca tot am dat o tematica psihologica acestui blog, ma gandeam sa procedez in urmatorul fel: voi posta un articol care sa cuprinda informatia de cultura generala si apoi voi reveni imediat cu un articol care sa cuprinda aplicabilitatea informatiei expuse anterior in relatiile umane. Va fi ca o paralela intre subiectul respectiv si viata umana. O metafora, daca vrei. Doar ca acum vei avea posibilitatea sa citesti toate articolele de pe acel subiect sau doar ce iti place mai mult. Cu alte cuvinte vei avea ce sa alegi. Nu exclud si varianta in care sa scriu despre vreo informatie de cultura generala fara a face vreo paralela, mai ales daca mi se pare interesanta. Insa de cele mai multe ori ma voi stradui sa respect acest tipar. Este posibil sa vin cu adaugiri la acest format daca pe masura ce trece timpul voi simti nevoia sa fac asta. Imi exprim preferinta pentru miscare, curgere, schimbare.
Nu voi scrie intr-un ritm intens, deoarece blogul acesta nu reprezinta activitatea mea principala. Insa, voi scrie suficient de des incat sa te poti delecta cu informatii pe placul tau. Pentru ca daca ai ales sa ma urmaresti, asta inseamna ca ceva de aici iti starneste curiozitatea, astfel incat sa fii suficient de motivat/a sa apesi pe mouse pana ajungi pe aceasta pagina.
Daca ai propuneri de subiecte, sunt deschisa sa le primesc. Nu stiu daca le voi dezvolta, dar este bine sa le stiu. Chiar daca nu imediat, exista posibilitatea sa le abordez la un moment dat, asa ca sunt binevenite.
Sper sa fii incantat/a si ceea ce se va intampla aici pentru o perioada de-acum inainte sa iti trezeasca si apoi sa iti stimuleze energia creatoare. Sa te inspire. Sa iti inventezi si reinventezi propria viata.
SERVICII
DATE DE CONTACT
0742298577
cronicileunuipsihoterapeut@gmail.com
Bucuresti, Romania
PROGRAM CABINET
Luni – Vineri | 12:00 – 20:00 |
Sambata | 10:00 – 15:00 |
Duminica | Inchis |
eu vreau!!! eu vreau despre psihologi si fixatiile lor. de ce…cum in ce fel??!
Bine, bine. Voi scrie si despre asta. Si nu voi fi blanda, sa stii. 🙂
nici nu vreau sa fii blanda!fii rea!!asa!asa!:)
O sa te urmărim cu interes!
Multumesc! Sper sa fie pe masura asteptarilor…noastre!
Mi-ai adus aminte despre o povestioara pe care am citit-o mai de mult: un mare invatat mergea cu barca pe Dunare, dar la rame(vasle) tragea un taran. Ca sa faca conversatie invatatul il intreaba pe taran:-Ma tu stii cat de mare este pamantul asta, cate animale sunt pe el? Taranul raspunde, normal ca nu stie. Inteleptul ii zice ca un sfert din viata i s-a dus. Apoi il intreaba:-Tarane tu stii cat de mare este universul, cate stele, constelatii se afla in el? Normal ca taranu nu stia. Raspunsul inteleptului este ca i s-a dus jumatate din viata taranului. Apoi il intreaba pe taran daca stie ce distanta este pana in centrul pamantului, ce zacaminte se afla in pamant, etc. Acelasi raspuns: Nu stiu. Logic ca i se mai dusese un sfert din viata. Deci, chipurile pierdu-se trei sferturi din viata. La un moment dat trece un vapor mare care face valuri facand ca barca sa se clatine. Taranul il intreaba: Inteleptule, stii sa inoti? Asta cu frica in san si tremurand raspunde ca nu stie. Atunci taranul ii da urmatoarea replica: Ti s-a dus toata viata! 🙂 Fiecare trage invatamintele pe care le considera.
Pana una alta eu m-am asigurat ca stiu sa inot! :))
Pai fara a sti sa „inoti” cred ca nu ar mai avea sens restul, nu-i asa?
Putem fi niste tarani invatati. Depinde si de nevoile si interesele fiecaruia, e adevarat. 🙂
Nu stiu de ce ai pus in ghilimele cuvantul inot, deoarece chiar despre inot era vorba. In viata cred ca mai intai trebuie sa invatam lucrurile esentiale care sa ne mentina ..in viata si apoi sa invatam …”slefuirea” ei. Imi aduc aminte de o poveste despre viata (de pe net, evident:) in care un profesor umplea un borcan cu niste pietre mari, apoi altele mai mici, apoi cu nisip si la urma cu o ceasca de cafea si pe toate acestea le compara cu …ceea ce conteaza in viata(sunt convins ca a-ti citi-to si voi) 🙂
Am pus ghilimele pentru ca nu doream sa ma limitez doar la inot pentru ca mai sunt si alte activitati in afara de inot la fel de esentiale.
Acuma nu stiu ce o sa ma fac pentru ca eu chiar nu stiu sa inot 🙂 Dar doar la propriu. Dar promit sa folosesc mai mult uscatul. 🙂
Eu nu citisem povestirea ta.