Psihoterapia

functioneaza in anumite conditii. Conditiile sunt create si mentinute atat de terapeut cat si de client/pacient.

Psihoterapeutul favorizeaza psihoterapia si procesul acesteia

punand la dispozitia ei, personalitatea sa, calitatea sa umana si instrumentele terapeutice pe care le detine. Clientul pune la dispozitia procesului terapeutic motivatia de schimbare, deschiderea cu care vine catre psihoterapeut, disponibilitatea de a explora teme personale si de asemenea, personalitatea lui.

Relatia dintre psihoterapeut si client este o relatie umana, cei doi avand fiecare experiente si moduri unice de a privi viata. Cand o persoana se hotaraste sa vina la psihoterapie, el ajunge fata in fata tot cu o persoana. Persoana psihoterapeutului nu este un robot perfectionat cu setari fixe, ci este tot un om, o persoana, cu propriul univers subiectiv. De aceea, aceasta persoana ajunge sa aiba sentimente fata de clientul din fata lui. Incepe sa simta compasiune pentru acesta, sa il iubeasca, si sa isi doreasca sa il ajute sa isi construiasca o viata plina de sens, sa fie in permanenta in legatura cu partile lui valoroase si constructive. Exact ca un parinte care isi creste copilul, il invata sa mearga si apoi il insoteste suportiv pana cand devine adult, la fel si eu in calitate de psihoterapeut in mod natural, sunt alaturi de oamenii care imi solicita ajutorul.

Unul dintre instrumentele terapeutice pe care psihoterapia il ofera, este relatia dintre mine ca psihoterapeut si tine, cel care imi soliciti serviciile de psihoterapie sau consiliere psihologica. Asa cum spuneam mai sus, asemenea unui parinte, intru in relatie cu tine, te ajut si te sustin. Acest lucru inseamna ca iti ofer suport dar si posibilitatea de a lega o relatie sincera si benefica pentru tine, in care eu, terapeutul, folosindu-mi eul observator si vazand cum ma simt in relatie cu tine in anumite momente, pot sa iti ofer feed-back in mod onest, pentru ca tu sa devii constient de tine insuti, de ceea ce oferi in relatie cu ceilalti si cum va afecteaza aceasta relatia. La acest lucru ma refer cand spun ca se creaza o relatie autentica. Faptul ca pe masura ce lucram impreuna incepi sa ai incredere in mine, aratandu-mi si partile care nu iti plac la tine, fara sa te temi ca te voi respinge ne va ajuta in munca ce o depunem impreuna si in psihoterapia ta. Insa, inainte de a ajunge in acest punct este necesar ca tu sa fi realizat un transfer pozitiv in ceea ce ma priveste. Asta inseamna ca ma vezi ca pe un parinte bun, hranitor. Acest lucru se realizeaza in timp, dupa interactiuni repetate in cadrul carora se creeaza increderea in psihoterapeut.  Un transfer negativ in pihoterapie, ingreuneaza ori intrerupe procesul terapeutic.

“Intalnirea a doua personalitati este asemenea contactului a doua substante chimice : daca exista o reactie , amandoua sunt transformate.”

Evident, citatul lui Jung se refera la faptul ca eu, chiar daca sunt psihoterapeut, nu raman neschimbata, dupa interactiunea cu tine. Pentru ca ma implic ca parte activa si acest lucru inseamna ca pun la comun cu tine lucruri precum personalitatea mea si ceea ce stiu. Si ca in fiecare relatie, cand un capat (unul dintre cei doi) ofera ceva, celalalt capat primeste, schimbul acesta influenteaza ambele persoane. Nu de putine ori, mi s-a intamplat sa invat din ceea ce mi-au povestit oamenii care au venit la mine. Acest lucru il privesc ca pe un dar nepretuit si multumesc vietii ca a fost generoasa cu mine, ducandu-ma pe un drum care mi se potriveste, astfel ca iubesc din toara inima ceea ce fac, adica imi place sa fiu consilier psihologic si psihoterapeut pentru copii, adulti, parinti, cuplu si familie.

SERVICII

DATE DE CONTACT

  • 0742298577

  • cronicileunuipsihoterapeut@gmail.com

  • Bucuresti,  Romania

PROGRAM CABINET

Luni – Vineri 12:00 – 20:00
Sambata 10:00 – 15:00
Duminica Inchis